POGOJI POSLOVANJA

Pogoji poslovanja so oblikovani na podlagi Zakona o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakona o varstvu potrošnikov (ZVPot), Zakona o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-1) in Splošne uredbe o varstvu osebnih podatkov (GDPR). Kupca zavezujejo splošni pogoji, ki so veljavni v trenutku nakupa (oddaje spletnega naročila). Kupec tudi potrjuje, da je seznanjen z njihovo celotno vsebino in se z njo strinja.

Ti splošni pogoji poslovanja (splošni pogoji) določajo pogoje poslovanja, pravice in obveznosti med podjetjem Galerija Gosposka d.o.o., (v nadaljevanju Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com , mi, nami, ponudnik, dostavljalec) in vami (v nadaljevanju: uporabnik, naročnik, vi). Za uporabo naših storitev morate biti stari vsaj 18 let. Pred uporabo spletne trgovine in storitev, ki so predmet teh splošnih pogojev uporabe, preberite spodaj navedene splošne pogoje, ki veljajo za vsakogar, ki dostopa do spletne trgovine (skupaj: storitve). Z uporabo naših storitev potrjujete, da se strinjate s temi splošnimi pogoji ter hkrati izjavljate in jamčite, da ste stari vsaj 18 let. V kolikor se s splošnimi pogoji ne strinjate, ne uporabljajte naših storitev.

PODATKI PONUDNIKA  

Maribor Food & Wine Market je spletna trgovina podjetja Galerija Gosposka d.o.o., Gosposka ulica 8, 2000 Maribor, ID za DDV: SI71177183, Matična št.: 2156261000, TRR: SI56 3400 0101 5823 940. Družba je registrirana pri Okrožnem sodišču v Mariboru. Kontaktni podatki: info@maribormarket.com; 02 2343 353.

POVZETEK ZAKONODAJE O DOSTOPNOSTI INFORMACIJ

Zavezujemo se, da bomo na spletnem mestu zagotovili naslednje informacije:

 • osebno izkaznico podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra, matična in davčna številka),
 • kontaktne podatke, ki omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (telefon, e-pošta),
 • pogoje za dostavo izdelkov,
 • način plačila in dostave,
 • časovno veljavnost ponudbe,
 • specifikacije izdelkov,
 • jasno in nedvoumno določene cene,
 • ravnanje v primeru pritožbe, vključno z vsemi potrebnimi podatki.

VRSTE UPORABNIKOV

Pravico do nakupovanja v spletni trgovini Maribor Food & Wine Market imajo registrirani člani in gostje, ki se pred nakupom ne rabijo registrirati. Registriran uporabnik oz. član je vsaka oseba, ki uspešno zaključi postopek registracije novega člana ter svojo registracijo potrdi s prijavo v sistem s svojim uporabniškim imenom (e-pošto) in geslom. Z uporabo naših storitev potrjujete, da se strinjate s temi splošnimi pogoji ter hkrati izjavljate in jamčite, da ste stari vsaj 18 let.

STORITVE

Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com nudi komunikacijsko platformo med vami in nami. Preko naše spletne strani lahko naročite in plačate izdelke/hrano v skladu z določbami teh splošnih pogojev ter jih dobite dostavljene na dom v časovnem okviru navedenem ob naročilu.
Dostava hrane se izvaja v radiju do 10 km od restavracije v Mariboru, od ponedeljka do sobote med 10.00 in 16.00. Čas dostave je 30 – 60 minut od prejetja naročila.

DOVOLJENA UPORABA STORITEV

Naše storitve lahko uporabljaje v skladu s temi pogoji uporabe in skladno z vsakokratno veljavno zakonodajo. Izjavljate in jamčite, da boste naše storitve uporabljali v skladu z zakonodajo in z uporabo storitev ne boste kršili nobenih pogodbenih obveznosti, intelektualne lastnine ali zasebnosti tretjih strank, kakor tudi, da ste osebno odgovorni za vsa dejanja glede uporabe storitev.

Poleg zgoraj navedenega, izjavljate in jamčite, da ne boste:

uporabljali naših storitev na kakršen koli način, ki bi negativno vplival na druge uporabnike oz. ki bi lahko škodil, onemogočil ali prekomerno obremenil funkcije naših storitev;
storitev ne boste uporabljali za kakršen koli nezakonit ali prepoved namen;
uporabljali robotov, pajkov, scraperja ali drugega avtomatskega programa za dostop do naših storitev;
z vdiranjem, iskanjem gesel ali s katerimi koli drugimi sredstvi, poskušali pridobiti nepooblaščene dostopa do katere koli storitve, drugih računov, računalniških sistemov ali omrežij, ki imajo vzpostavljeno povezavo z našo storitvijo;
nezakonito dostopali do naših storitev oz. poskušali pridobiti vsebino, gradivo, informacije preko naših storitev;
storitev uporabljali na način, s katerim bi kršili pravice tretjih oseb, vključno z zavestnim škodovanjem osebi ali pravni osebi;
posredovali netočne, napačne ali zavajajoče informacije;
vzpodbujali tretjih oseb na izvedbo katerakoli izmed zgoraj navedenih aktivnosti.
Za zagotovitev varnosti transakcije in poslovanje, si pridržujemo pravico zahtevati od vas dokazila, ki izkazujejo vašo identiteto. Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com si pridržuje pravico, da kadar koli razkrije kakršne koli podatke, katerih razkritje je potrebno, da bi izpolnil kakršno koli upoštevano zakonodajo, predpis, zakonski postopek ali vladno zahtevo ali da v celoti ali delno uredi katere koli podatke ali gradivo, zavrne njihovo objavo ali jih odstrani, kjer je to razumno utemeljeno.

PONUDBA ARTIKLOV IN CENE

Glede na naravo poslovanja prek spleta se ponudba artiklov in cene pogosto ažurirajo in spreminjajo. Cene v spletni trgovini so enake tako za registrirane člane kot tudi za goste spletne trgovine (v primeru naročila brez registracije). Vse cene vsebujejo DDV (9,5% ali 22%), razen če je izrecno navedeno drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo vnaprej določene veljavnosti.

Na spletni strani so navedene dokončne cene hrane ali izdelkov. Minimalni znesek naročila je 20 €. Stroški dostave so 2,49 € ob naročilu do 25 €, ob naročilu nad 25 € so stroški dostave brezplačni in so dodani skupni ceni, pri čemer vas bo naš sistem na to opozoril, tako da boste preko naše spletne strani pred potrditvijo naročila vedno videli končno ceno naročila. Cene se lahko spremenijo brez predhodnega obvestila.

Akcijske ponudbe v spletni trgovini Maribor Food & Wine Market (kot npr. vrednostni kuponi, popusti, cenovno ugodni paketi, darila ob nakupu ipd.) so jasno in razumljivo izpostavljene. Vsaka izmed ugodnosti se upošteva pri končnem znesku nakupa. Popusti se ne seštevajo in med seboj niso združljivi.

V primeru napake v ceni na spletni strani bomo kupcu omogočili odstop od nakupa.

NAROČILO

Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme prvo elektronsko sporočilo o statusu njegovega naročila). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca. Kupoprodajna pogodba (prvo elektronsko sporočilo o statusu naročila) je v elektronski obliki shranjena na strežniku ponudnika in je potrošnikom na voljo na njihovo pisno zahtevo.

Naročilo hrane na dom
Oddano naročilo je potrditev naročila dostave izbranih izdelkov. V kolikor uporabnik ob naročilu izbere možnost plačila s plačilno kartico in plačilo ob naročilu izvede, preklic naročila po tem ni mogoč. Povračilo kupnine je možno samo v primeru, če predmet naročila uporabniku ni bil dostavljen, zaradi napake na strani ponudnika.

NAČIN PLAČILA

Nudimo vam plačilo preko sistema Paypal.

Varno plačevanje smo omogočili vsem uporabnikom zelo razširjenega sistema za plačevanje PayPal. S PayPal sistemom lahko plačate kot registriran (imate PayPal račun) ali neregistriran uporabnik Paypal storitev (nimate Paypal računa).

Po zaključenem naročilu vas usmerimo na spletno stran servisa PayPal:

 • Če ste registriran uporabnik PayPal storitev (imate PayPal račun), izberite 1. opcijo: Pay with my PayPal account 
 • Če niste registriran uporabnik Paypal storitev (nimate Paypal račun) in želite plačati s kartico, izberite 2. opcijo: Create an Account in se vam odpre možnost plačila s kreditno ali debetno kartico: Pay with my credit or debit card 
  Nakup normalno zaključite s plačilom s kartico, ki jo sistem Paypal podpira (MasterCard, Visa, Discover, American Express). Tudi, če vam v procesu nakupa servis ponudi kreiranje PayPal računa, lahko korak preskočite (Skip) in normalno dokončate plačilo s kartico, brez da bi si ustvarili PayPal račun.

Naročilo in dostava hrane 
Uporabnik lahko izbere možnost, da naročeno naročilo plača neposredno dostavljavcu- Galeriji Goposka d.o.o. V tem primeru je s strani dostavljalca upoštevan poseben varnostni protokol ki zagotavlja brezstičen prevzem. Plačilo ob dostavi je mogoče le s kartico. Gotovine ne sprejemamo! Sprememba naročila ali preklic dobave po uspešni oddaji naročila preko naše spletne trgovine ni mogoč. Preklic naročila se lahko izvede le tako, da nas pokličete po telefonu, pri čemer vam bomo povedali, ali je preklic naročila še mogoč.
Ponudnik je dolžan v roku, ki ga naročniku potrdi, hrano/izdelke tudi dostaviti. V izrednih primerih, ko zaradi kakšnih okoliščin naročila ni mogoče dostaviti v določenem času, je ponudnik dolžan o tem naročnika tudi obvestiti.

Sprejeta plačilna sredstva za plačilo naročil oddanih preko naše spletne strani ali preko telefona so: plačilo preko Paypala ali kreditnih kartic (Visa, Mastercard) ali brezstično plačilo ob dostavi hrane. Način plačila izberete sami v postopku oddaje naročila.

– Plačilo po povzetju (pri telefonskem naročilu dostave hrane):
Za plačilo ob povzetju dostavljalec sledi posebenmu varnostnemu protokolu, ki omogoča brezstični prevzem hrane. Znesek naročila tako plačate dostavljavcu, ko vam le-ta dostavi naročeno blago na vaš naslov. Plačilo ob povzetju je mogoče le s plačilnimi karticami (maestro-BA kartica in kreditnimi kartcami Mastercard ter Visa)

– Kartična spletna plačila z Visa, Mastercard in Maestro (pri spletnem naročilu):
Kartična plačila procesiramo preko storitve Paypal. V kolikor za naročilo plačate s kreditno kartico, vam dostavljavec naročilo dostavi brez dodatnih finančnih obveznosti.
Račun prejmete ob dostavi.
V primeru plačila s plačilnimi ali kreditnimi karticami, jamčite da ste vi oz. plačnik (podatki v računu uporabnika) ista oseba ali organizacija, ki je lastnik plačilne ali kreditne kartice.

Galerija Gosposka d.o.o., prevzema polno odgovornost za vsa plačila opravljena preko spletne trgovine. Ta odgovornost vključuje: vračila, povračila, stornacije in razreševanje sporov povezanih s transakcijami.
Če naletite na težave pri naročanju, se lahko obrnete na našo podporo strankam na info@maribormarket.com .
Po potrditvi prejema naročila ni možna sprememba vsebine naročila oz. končnega zneska naročila. Spletno plačilo preko bančnih kartic se izvede direktno na račun podjetja Galerija Goposka d.o.o. V primeru reklamacije ali povračila denarja se obrnite na nas preko emaila info@maribormarket.com ali telefonske številke 031 866 503, najkasneje v roku 48 po oddaji naročila. V kolikor bo ugotovljena napaka z naše strani, vam bomo povrnili stroške naročila. Povračilo sredstev je izjemoma mogoče tudi v primeru napak pri realizacija naročila, kar nam sporočite na naslov info@maribormarket.com

POSTOPEK NAKUPA

Točna navedba tehničnih korakov, ki vodijo do sklenitve pogodbe – postopek naročila/nakupa:

Izbira izdelkov: na spletni strani Maribor Food & Wine Market kupec izbere izdelke skupaj z označbo želene količine posameznega artikla in jih doda v košarico s klikom na gumb ‘Dodaj v košarico.’ Sistem ga obvesti, da je izdelek dodan v košarico in ponudi kupcu možnost, da nadaljuje z nakupom s klikom na gumb ‘Nadaljujte z nakupom’ ali da zaključi nakup s klikom na gumb ‘Zaključek nakupa.’

Pregled nakupovalne košarice in odstranitev izdelka iz košarice: v zgornjem desnem kotu spletne strani se nahaja ikona ‘Moja košarica.’ S klikom na ikono se uporabniku prikažejo vsi izdelki, ki jih je med nakupovanjem dodal v nakupovalno košarico. Če želi uporabnik odstraniti določen izdelek iz košarice, klikne na križec (desno od cene). S klikokom na križec bo izdelek odstranjem iz košarice.

Postopek oddaje naročila: za dokončanje naročila kupec v košarici klikne na gumb ‘Nadaljuj na blagajno’ in v naslednjem koraku mora izpolniti naslednja polja:

 • Navedbo točnega naslova in podatkov, ki so potrebni za potrditev in zaključek naročila ter dostavo izdelkov. Vsi zahtevani kontaktni podatki so označeni z zvezdico (ime, priimek, ulica, poštna številka, mesto, država, telefon, e-poštni naslov)
 • V tem koraku ima uporabnik tudi možnost ustvariti uporabniški račun, kar pomeni, da so njegovi podatki pri naslednjem naročilu že shranjeni, ko se v sistem prijavi s svojim uporabniškim imenom ali e-naslovom in geslom.
 • Pregled in izbira možnosti dostave: preko Pošte Slovenije ali osebni prevzem v Restavraciji Rožmarin.
 • Kupon za popust: če ima uporabnik veljaven kupon za popust, ga vpiše v ustrezno polje, ki se nahaja v košarici in tudi na strani v postopku oddaje naročila, pred vpisom zahtevanih podatkov.
 • Pregled naročila: prikazani so izdelki, ki jih je uporabnik dodal v nakupovalno košarico. Na ta način ima kupec vpogled v svoje naročilo pred dokončno potrditvijo/obdelavo naročila in še vedno lahko prekliče naročilo ali odstrani poljubne izdelke iz naročila.
 • Ob strinjanju z vsemi podatki mora uporabnik obkljukati še strinjanje s Splošnimi pogoji poslovanja in šele nato lahko nadaljuje na naslednji korak ‘Zaključek nakupa’ – ob kliku na gumb ‘Zaključek nakupa’ bo uporabnik preusmerjen na plačilo.
 • Način plačila: preko sistema Paypal – uporabnik je usmerjen na spletno stran plačilnega servisa PayPal.

Zaključek nakupa: V primeru uspešno oddanega in zaključenega naročila ter plačila, se na spletni strani izpiše tekst: ‘Vaše naročilo je bilo uspešno. Hvala za vaš nakup. Št. vašega naročila je XXXX.’

POSTOPEK OBVEŠČANJA O NAKUPU

Po oddaji naročila, kupec prejme na svoj elektonski naslov potrdilo o sprejetem naročilu. Registriranim članom spletne trgovine so na spletni straniMaribor Food & Wine Market vselej dostopne informacije o vsebini naročila.

V zvezi s preverjanjem podatkov in zaradi zagotavljanja točnosti dobave, lahko ponudnik kontaktira kupca na njegovo telefonsko številko ali preko elektronske pošte. 

IZDAJA RAČUNA

Ponudnik po prejemu naročila in plačilu naročenih artiklov izda račun, na katerem je razčlenjena cena in vsi stroški v zvezi z nakupom. Kupec je dolžan preveriti pravilnost podatkov pred oddajo naročila. Račun se priloži zraven naročenih, plačanih in odpremljenih artiklov. V primeru osebnega prevzema, kupec prejme natisnjen račun za nakupljene izdelke na prevzemnem mestu.

VKLOPI RAZUM, ZAHTEVAJ RAČUN! Prodajalec mora za dobavo blaga ali storitev izdati račun in ga izročiti kupcu. Kupec mora prevzeti račun in ga zadržati neposredno po odhodu iz poslovnega prostora.

Ponudnik kupcu izda račun na trajnem in/ali elektronskem mediju z razčlenjenimi stroški. Na zahtevo kupca se izdajo še navodila kako odstopiti od nakupa in izdelke vrniti, ko je vračilo blaga upravičeno.

PRAVICA O ODSTOPU OD NAKUPA IN VRAČILO BLAGA

Kupec lahko v roku 14 dni brezplačno odstopi od nakupa in vrne blago. Prejeto blago mora biti vrnjeno nepoškodovano s strani kupca, neuporabljeno in v originalni embalaži.

Pri pogodbah sklenjenih na daljavo, ima kupec pravico, da v 14. dneh od prevzema artiklov prodajalcu sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo potrebno navesti razlog za svojo odločitev. Kupec mora svojo odločitev o odstopu pogodbe in vračilu pošiljke v 14 dneh od prevzema blaga sporočiti na e-poštni naslov: info@maribormarket.com in pri tem podati nedvoumno izjavo, iz katere izhaja, da odstopa od pogodbe. Prodajalec pa mu mora v najkrajšem možnem času potrditi prejem obvestila o odstopu pogodbe preko trajnega nosilca podatkov (e-poštnega sporočila) in mu posredovati vse dodatne informacije v zvezi z vrnitvijo izdelka:

 • Kupec vrne blago na naslov prodajalca: Galerija Gosposka d.o.o., Gosposka ulica 8, 2000 Maribor. Edini strošek, ki bremeni kupca v zvezi z odstopom od pogodbe, je neposreden strošek vračila blaga.
 • Blago je potrebno vrniti prodajalcu najkasneje v roku 14 dni od oddanega sporočila o odstopu od pogodbe. Blago je potrebno vrniti nepoškodovano in v nespremenjeni količini ponudniku oz. prodajalcu v 14 dneh po sporočilu o odstopu pogodbe, razen če je blago uničeno, pokvarjeno, izgubljeno ali se je njegova količina zmanjšala, ne da bi bil za to kriv kupec. Kupec ob vračilu blaga priloži tudi prejet račun za blago ter pripiše osebne podatke in transakcijski račun, na katerega želi prejeti vračilo kupnine.
 • Vračilo plačil bo ponudnik izvedel takoj ko je mogoče, najkasneje pa v 14 dneh po prejemu sporočila o odstopu pogodbe. Zaradi zagotavljanja gotovosti, točnosti in pravočasnosti vračila ter zagotavljanja evidence o plačilih, se vračilo plačila kupcu izvede izključno z nakazilom na njegov transakcijski račun ali z refundacijo na njegov PayPal račun, če je bilo naročilo plačano preko PayPal sistema. Vračilo plačila v gotovini ni mogoče. Ob vračilu se vrne vplačan znesek za blago, ki je bilo vrnjeno prodajalcu. Morebitna promocijska sredstva, ki so bila koriščena ob nakupu (promocijska koda, popust, darilo itd.) se upoštevajo kot popust in se ob vračilu ne vrnejo. Na TRR kupca se vrne le vplačani znesek. V primeru plačila z darilnim bonom, se darilni bon pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon iste vrednosti. Podjetje lahko zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

V primeru nejasnosti ali dodatnih vprašanj, vas prosimo, da nas kontakirate na naslov info@maribormarket.com ali tel. št. 02 2343 353

POVRATNE INFORMACIJE
Povratne informacije ki nam jih dajete v povezavi z uporabo naših storitev (predloge, izboljšave, ideje, komentarje, vprašanja, predložitev materiala) lahko uporabimo za izboljšave/spremembe naših storitev oz. spletne strani brez kakršnih koli omejitev ali obveznosti plačila. S tem, ko nam dajete Povratne informacije, bomo mi postali izključni lastniki Povratnih informacij, vi pa se odpovedujete vseh pravic do Povratnih Informacij (vključno z materialnimi avtorskimi pravicami). Povratne informacije lahko uporabimo za katerikoli namen (vključno za komercialne namene), brez obveznosti kakršnekoli plačila. Vaše Povratne informacije so ne zaupne, pri čemer jamčite, da Povratne informacije ne kršijo pravic tretjih. Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com ne odgovarja za morebitno izgubo, ki bi jo utrpeli vi ali tretji zaradi uporabe Povratnih informacij. Vaše Povratne informacije imamo pravico razkriti tretjim, prav tako pa si pridržujemo pravico, da vaše Povratne informacije kadarkoli odstranimo iz naše spletne strani.

ODGOVORNOST ZA STVARNE NAPAKE

Prodajalec kupcu odgovarja za stvarne napake na kupljenem blagu v skladu s veljavnimi zakonskimi predpisi. Kupec uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake tako, da o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na artiklu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena.

Kupec mora v obvestilu o napaki natančneje opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda. Kupec svoje obvestilo o stvarni napaki pošlje na e-naslov prodajalca:info@maribormarket.com Prodajalec pa mu mora nemudoma oz. v najkrajšem možnem roku potrditi prejem obvestila po elektronski pošti (na trajnem nosilcu podatkov) in mu posredovati vse dodatne informacije v zvezi s postopkom reševanja stvarne napake.

GARANCIJA

Garancija je veljavna ob upoštevanju navodil na garancijskem listu ter predložitvi originalnega računa. Trajanje garancije je navedeno na računu. Če informacije o garanciji ni, izdelek nima garancije.

VARNOST OSEBNIH PODATKOV

Zavezujemo se k varovanju osebnih podatkov. Osebne podatke uporabnikov bomo uporabili izključno za potrebe izpolnitve naročila (pošiljanje informativnega gradiva, vodenje računov, ponudb ipd.) in ostalo potrebno komunikacijo. Podatki v nobenem primeru ne bodo posredovani tretjim osebam.

Za potrebe opravljanja storitve, upravljalec zbira, vodi, obdeluje in shranjuje naslednje podatke:

 • ime, priimek, naslov za dostavo
 • naslov elektonske pošte
 • telefonsko številko
 • naziv podjetja in davčno številko, če je kupec pravna oseba
 • ostale podatke, ki jih uporabnik prostovoljno vnese v obrazce na spletnem mestu Maribor Food & Wine Market

Za pravilnost podatkov, ki jih vnesejo uporabniki, Upravljalec ne odgovarja.

Zbiratelj osebnih podatkov je podjetje Galerija Gosposka d.o.o., Gosposka ulica 8, 2000 Maribor.

Zbiratelj podatkov o uporabnikih v nobenem primeru ne bo predal nepooblaščenim osebam in jih ne bo uporabil v namen, ki bi kakorkoli škodoval uporabnikom. Zbiratelj lahko vaše podatke razkrije le, če bi to od njega zahtevale državne oblasti, če je taka obveznost določena v zakonu.

Pogodbenemu partnerju za izvajanje dostave bo Upravljalec zaupal le podatke vezane na dostavo izdelkov, kupljenih v spletni trgovini.

Uporabniki in registrirani uporabniki imajo kadarkoli pravico zahtevati od ponudnika storitev, da njihove osebne podatke izbriše iz zbirk osebnih podatkov ponudnika.

Preberite več o GDPR politiki zasebnosti podjetja Galerija Gosposka d.o.o.

JAMSTVA IN ODVEZA ODGOVORNOSTI 

Lastnosti izdelkov, rok dobave ali cena se lahko spremenijo hitreje kot lahko zagotovimo posodobitev podatkov na spletni strani. V tem primeru vas bomo obvestili o spremembah in vam omogočili odstop od naročila ali zamenjavo naročenega izdelka.

Fotografije izdelkov so lahko tudi simbolične in ne zagotavljajo lastnosti artikla.

Naše storitve so na voljo take kot so in kot so razpoložljive, brez kakršnih koli jamstev. Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com ne daje nobenih posebnih obljub glede svojih storitev oz. kakršnihkoli jamstev, razen kot je izrecno določeno v teh pogojih ali dodatnih pogojih. Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com ne daje nobenih izrecnih ali implicitnih zagotovil glede svojih storitev in nemotenega delovanja svojih storitev, glede posameznih funkcij, ki so na voljo v storitvah, ter glede njihove zanesljivosti, razpoložljivosti ali primernosti. Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com ne zagotavlja, da bodo storitve delovale neprekinjeno ali brez napak, ali da bodo napake odpravljene v razumnem roku. Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com ne daje jamstev glede odsotnosti kršitve pravic tretjih in jamstev in glede ustreznosti za določen namen. Vi jamčite Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com da so vaše aktivnosti povezane z uporabo naših storitev zakonite v tisti jurisdikciji, kjer storitve uporabljate.

Ne dajemo nobenih zagotovil, da bo naš spletni portal ves čas dostopen, da bo deloval neprekinjeno in da bo brez napak, da bodo napake odpravljene ali da bo spletni portal ali server, ki omogoča dostopnost do spletnega portala, brez virusov in hroščev.

Vsebina, informacije in druga gradiva na spletnem portalu lahko vsebujejo netočnosti in pravopisne napake. Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com ne jamči za pravilnost in popolnost teh informacij, niti ne jamči za zanesljivost objavljenih informacij. Potrjujete razumevanje, da s tem ko se zanašate na pravilnost in natančnost informacij prevzemate vso tveganje, za primer če se take informacije izkažejo kot napačne in netočne in če vam zaradi tega nastane kakršna koli škoda.

Pridružujemo si popolno diskrecijo pri popravljanju in odpravljanju takih napak na spletnem portalu, v programski kodi, vsebini Maribormarket.com, storitvah, pri cenah in pri vseh drugih informacijah, objavljenih na spletnem portalu.

Pridržujemo si pravico do sprememb pogojev poslovanja brez predhodnega opozorila. Za več informacij nas pokličite ali nam pišite na info@maribormarket.com

OMEJITEV ODGOVORNOSTI

V nobenem primeru Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com (vključno z direktorji, zaposlenimi, dobavitelji) ni odgovorna za kakršno koli škodo (vključno z a ne omejeno na direktno škodo, poslednično škodo, izgubo dobička, prihodkov ali podatkov), ki je neposredno ali posredno povezana z: (a) uporabo oz. nezmožnostjo uporabe storitev (b) neavtorizirane dostope do vašega računa (c) napake v izvedbi storitev (d) napake, prekinitve, izbris podatkov ali elektornskih sporočil, virusov, zamud pri izpolitvi storitev (e) napak ali izgub v postopku storitev (h) kakršnokoli škodo, ki izhaja iz tehnologije, vključno z in ne omejeno na, škodo za varnostne vdore, viruse, napake, izbrise, prekinitve, prevare, zamude pri izvedbi storitev, elektronskih povezav, napak omrežja oz. kakršnekoli druge tehnične napake (g) ki vam je nastala zaradi ponudnika oz. izdelkov naročenih pri ponudniku.

V nobenem primeru skupna odgovornost Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com za škodo, izgubo in druge posledice (bodisi gre za pogodbeno škodo, odškodninsko tožbo (vključno a ne omejeno na malomarnost) ali kakršne koli druge zahtevke) na podlagi teh pogojev ne bo presegla sto (100) evrov.


O PIŠKOTKIH

Galerija Gosposka zbira osebne podatke tudi ob obisku njenih spletnih strani, prek piškotkov, za namene zagotavljanja boljše funkcionalnosti in uporabniške izkušnje, varnosti, nemotenega delovanja spletnih strani oz. portalov ter štetja uporabnikov na spletnem mestu oz. portalu. Galerija Gosposka uporablja naslednje piškotke:

Skupina 1: so ključni in brez njih posamezna spletna stran oz. spletni portal v lasti oz. upravljanju Galerije Gosposke, ne bo deloval, kot bi moral. Nastavijo se, ko posameznik odda obrazec, se prijavi ali opravi kakršnokoli interakcijo s spletno stranjo, ki gre preko klikanja na enostavne povezave.

Skupina 2: z njimi Galerija Gosposka analizira promet na posamezni spletni strani oz. portalu, da lahko izboljša uporabniško izkušnjo. Posameznik sprejme piškot s klikom na gumb na spletni strani oz. z nadaljevanjem aktivnega brskanja po spletni strani, ki ga izvede po prejemu obvestila o piškotkih.

Skupina 3: so piškotki partnerskih storitev, kot so: Facebook, Instagram, Google idr. Če se z uporabo teh posameznik ne strinja, se piškotki ne bodo namestili, lahko pa se zgodi, da zato nekatere zanimive funkcije posameznega spletnega mesta ne bodo na voljo.

KAJ SO PIŠKOTKI?

Piškotki so male besedilne datoteke, v katere se zapišejo podatki o obisku spletne strani. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je bolj učinkovito in prijetno.Razlogov za uporabo piškotkov je več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (izbira jezika, število prikazanih rezultatov, velikost pisave itn.), pomagajo pri izvajanju spletnih storitev (registracija, vsebina nakupovalne košarice, prijava na e-novice, ogled videa itn.), pomagajo pri zbiranju podatkov o navadah spletnih uporabnikov (število obiskov, uporabnikom zanimiva vsebina itn.), s katerimi si pomagamo izboljšati vašo uporabniško izkušnjo in ocenimo učinkovitost zasnove spletne strani. Nobeni piškotki, ki jih uporabljamo na svojih spletnih straneh ne zbirajo podatkov, s katerimi bi vas bilo mogoče osebno prepoznati.Ker želimo biti z vami popolnoma odkriti, smo pripravili seznam vseh piškotkov, ki jih uporabljamo in zakaj. Upoštevajte, da se z nadaljnjo uporabo te spletne strani strinjate z našo rabo opisanih piškotkov.

KATERE PIŠKOTKE UPORABLJA SPLETNA STRAN?

Nujno potrebni piškotki 

Piškotki, ki nam pomagajo ustrezno prikazati vsebine, omogočajo delovanje obrazcev, košarice in drugih bistvenih elementov spletne strani. Tovrstni piškotki so aktivni le v času trajanja seje.Primer uporabljenih piškotkov: PHPSESSION

Google

Google uprablja piškotke za shranjevanje priljubljenih uporabniških nastavitev, izbire jezikovne verzije, št. prikazanih zadetkov in vrednosti, prikaz informacij na Google zemljevidih ter mnogih drugih funkcionalnosti in storitev tega spletnega giganta. Več >>

Google Analytics

Google Analytics je storitev spletnega analiziranja. Nudi nam informacije o obnašanju uporabnikov na naši spletni strani in nam s tem pomaga ustvariti boljšo uporabniško izkušnjo, prikazati relevantno vsebino itn. Pri razbiranju teh podatkov vas ne moremo osebno prepoznati. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 2 let.Primer uporabljenih piškotkov: _ga, __utma, __utmb,__utmc, __utmz in __utmv. Več >>

Youtube         

Storitev YouTube uporabljamo za predvajanje video posnetkov, piškotki pa se uporabljajo za beleženje podatkov o ogledih, shranjevanje priljublejnih uporabniških nastavitev, prikaz relevantnih video posnetkov itn. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let. Primeri uporabljenih piškotkov: Visitor_info1_Live, Use_Hitbox, SID, LOGIN_INFO, use_hotbox, PREF, SSID, HSID, watched_video_id_list, __utma, __utmz, demographics, VISITOR_INFO1_LIVE.

Google maps

Google maps pripadajoče piškotke uporabljamo za prikaz uporabniku prijaznega zemljevida in označb lokacije. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 10 let.Primeri uporabljenih piškotkov: SID, SAPISID, APISID, SSID, HSID, NID, PREF.

Facebook

Piškotki storitve Facebook personalizirajo izkušnjo skupne rabe, saj vam omogoča prijavo in preprosto interakcijo z družabnimi omrežji in beležijo število delitev, všečkov, komentarjev. Življenjska doba teh piškotkov znaša do 5 let. Primer uporabljenih piškotkov: act,locale, lu, datr, csm. Več >>

KAKO LAHKO UPRAVLJATE ALI BRIŠETE PIŠKOTKE?

Piškotkov nikakor ne bomo uporabljali za zbiranje vaših osebno določljivih podatkov, po želji pa lahko nastavitve o uporabi piškotkov spremenite tudi v brskalniku svojega računalnika ali mobilne naprave.

Večina modernih brskalnikov omogoča, da sprejmete ali zavrnete vse piškotke, sprejmete ali zavrnete le določene vrste piškotkov ali pa si nastavite opozorilo, da stran želi shraniti piškotek na vašo napravo. Izbrišete lahko tudi piškotke, ki jih je brskalnik že shranil na vaši napravi.

Opozarjamo vas, da v primeru izklopa piškotkov vse funkcionalnosti spletne trgovine morda ne bodo delovale enako učinkovito, opozorilo o uporabi piškotkov se bo prikazalo ob vsakem obisku, dolgoročno pa bo to negativno vplivalo na vašo uporabniško izkušnjo.

Postopek spremembe nastavitev piškotkov se v vsakem brskalniku razlikuje. Informacijo o tem lahko poiščete s pomočjo funkcije »Pomoč«, obiščete spletno stran >>, ki nazorno razloži postopek v vseh modernih brskalnikih.

TRAJNA IN ZAČASNA PREKINITEV STORITEV

Pridržujemo si pravico trajno ali začasno prekinit dostop do naših storitev in spletne strani, brez predhodnega obvestila. Prav tako si pridružujemo pravico zbrisati vse informacije in morebitne dokumente, ki se nanašajo na vašo uporabo naših storitev in/ali spletne strani, kadarkoli in brez razloga, posebej pa če mislimo da ste: (i) kršili predmetne pogoje uporabe; (ii) ste ustvarili tveganje ali ste pravno izpostavili Maribormarket.com.

PRAVICA PRIJAVE PRISTOJNIM ORGANOM OZ. OSEBAM

Uporabnik se nepreklicno strinja, da lahko Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com v primeru, če sodišče, oblasti ali tretja oseba domnevajo, da nek uporabnik na spletni Galerije Gosposka d.o.o.- maribormarket.com pravila, ki omenjeni strani škodijo, podatke in informacije, ki so znani o uporabniku posreduje sodišču, javnim organom, zlasti organom za telekomunikacije ter drugim. Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com je upravičena, da takšno dejanje prijavi pristojnim organom.

SPREMEMBA POGOJEV UPORABE
Galerija Gosposka d.o.o.- maribormarket.com si pridružuje pravico, da lahko kadarkoli spremeni, dopolni in spremeni Pogoje uporabe. Vaša odgovornost je da se seznanite z vsemi morebitnimi spremembami in obiskujete našo spletno stran periodično. Datum zadnjih pogojev uporabe je zapisan v dokumentu. V primeru da postanejo pogoji uporabe za vas nesprejemljivi oziroma da se s pogoji uporabe po njihovi spremembi ne strinjate, naših storitev in naše spletne strani ne uporabljajte več. Z uporabo naših storitev in/ali spletne strani soglašate s pogoji uporabe na način kot so bili spremenjeni.

PRITOŽBE IN SPORI

Galerija Gosposka (Maribor Food & Wine Market) spoštuje veljavno evropsko zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po najboljših močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost glede učinkovitega sistema obravnavanja pritožb.

Za vse težave ali morebitne pritožbe se kupec lahko obrne na tel št. 02 2343 353 ali pošlje na elektronski naslov: info@maribormarket.com

Postopek obravnave pritožbe je zaupen.

Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in potrebnim časom ter stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje. Zato si ponudnik po vseh svojih močeh prizadeva, da se morebitni spori rešijo sporazumno.

Izvensodno reševanje potrošniških sporov

Ponudnik Galerija Gosposka d.o.o. skladno z zakonskimi normativi ne priznava nobenega izvajalca izvensodnega reševanja sporov kot pristojnega za reševanje potrošniškega spora, ki bi ga potrošnik lahko sprožil v skaldu z Zakonom o izvensodnem reševanju potrošniških sporov.

Galerija Gosposka, ki kot ponudnik blaga in storitev omogoča spletno trgovino na območju Slovenije, na svoji spletni strani objavlja elektronsko povezavo do platforme za spletno reševanje potrošniških sporov (SRPS). Platforma je potrošnikom na voljo tukaj: https://ec.europa.eu/

Navedena ureditev izhaja iz Zakona o izvensodnem reševanju potrošniških sporov, Uredbe (EU) št. 524/2013 Evropskega parlamenta in Sveta o spletnem reševanju potrošniških sporov ter spremembi Uredbe (ES) št. 2016/2004 in Direktive 2009/22/ES.

KONČNE DOLOČBE

Celoten dogovor. Ti splošni pogoji urejajo celotno pravno razmerje med vami in Galerijo Gosposka d.o.o. , glede uporabe naše spletne strani in naših storitev. V primeru nedosledja med predmetnimi pogoji uporabe in morebitno drugo pogodbo, ki ste jo sklenili z Galerija Gosposka d.o.o., bodo prevladali predmetni pogoji uporabe, razen če bo določeno drugače.

Brez odpoveda pravici. V primeru da katera izmed pogodbenih strank ne izvrši svoje pravice, ki jo ima na podlagi teh splošnih pogojev, se tako ravnanje stranke ne šteje kot odpoved pravici ali kot odpoved drugim pravicam.

Višja sila. Galerija Gosposka d.o.o. ne odgovarja za neizpolnitev obveznosti po teh splošnih pogojih, če je taka neizpolnitev posledica katerega koli vzroka, ki je izven razumnega nadzora Galerije Gosposka d.o.o., kar med drugim vključuje mehanske, elektronske in komunikacijske okvare ali poslabšanja.

Neodvisnost določb. Če se katerakoli določba splošnih pogojev izkaže kot neizvršljiva ali neveljavna, potem se to določbo omeji ali odpravi v najmanjšem možnem obsegu, ki je potreben, da splošni pogoji ostanejo v veljavi.

Trajanje in prenehanje. Pogoji uporabe začnejo veljati s trenutkom, ko vstopite na našo spletno stran oz. ko začnete uporabljati naše storitve in prenehajo veljati ko prenehate uporabljati naše storitve oziroma spletno stran.

Pristojno pravo in reševanje sporov. Za urejanje in razlago splošnih pogojev velja pravo Republike Slovenije. Galerija Gosposka d.o.o. spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov in se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost. Pritožba se odda prek e-poštnega naslova info@maribormarket.com. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno. Stranki dogovora soglašata, da se za izključno pristojna glede pravnih vprašanj določil tega dogovora, določi pristojno sodišče v Ljubljani.

OPOZORILO

Prodaja alkoholnih pijač je prepovedana mladoletnim osebam, mlajšim od 18 let. Pri oddaji spletnega naročila mora biti kupec polnoleten, torej starejši od 18 let. Ponudnik takoj odstopi od pogodbe v primeru neizpolnjevanja (kršenja) tega pogoja. Ob zaključku nakupa s strinjanjem s splošnimi pogoji potrjujete, da ste starejši od 18 let. Ministrstvo za zdravje opozorja: prekomerno pitje alkohola škoduje zdravju.